Ontvangst | Syndroom Moebius België VZW
logo ASMB

Welkom

 
Hij er heeft momenteel :
1 robot
[CCBot]
on-line.

Het syndroom (of sequentie) van Moebius is een zeer zeldzame niet- progressieve aangeboren ziekte, die hoofdzakelijk door een aangeboren vlak of bilaterale aangezichtsverlamming gekenmerkt wordt die met de afwezigheid van zijbewegingen van de ogen wordt verenigd.

Bewustmakingsdag Moebius syndroom
Wij zijn het hele jaar door discreet, maar op deze bewustmakingsdag voor het Moebius-syndroom willen wij graag in de schijnwerpers staan, zodat deze weinig bekende handicap door iedereen wordt erkend en begrepen.
Wij kunnen onze emoties niet via ons gezicht uitdrukken en toch hebben wij ze!

Ons dagelijks leven is niet gemakkelijk, tussen de blikken van de mensen, het feit dat ons gezicht niet gewoon is omdat onze ogen en monden als bevroren blijven ten gevolge van de gezichtsverlamming die deel uitmaakt van het Moebius-syndroom. Sommige mensen hebben ook problemen met hun bovenste of onderste ledematen, waarvoor soms een operatie nodig is. Het Moebius syndroom wordt nog steeds niet erkend als een erkende aandoening binnen de AVIQ.

Deze bewustmakingsdag kan u er misschien toe aanzetten onze website en onze Facebook-pagina te bekijken om u bewust te worden van ons verschil, dat voor ons als een erkenning zou zijn.
Wij hopen dat deze bewustmakingsdag u zal helpen om nog eens goed naar onze handicap te kijken en ons zo een beetje te doen glimlachen :)
Val  24 januari 2022
Oude news bereiken

- Naar boven -


Laatste wijziging van deze pagina 25/03/2017 door Ruz
28/02/2024 12:51:12